Nurdağı’nda öğrenciler gönüllü öğretmenlerle eğitim görüyor.
Gaziantep’in KAHRAMANMARAŞ merkezli depremden etkilenen Nurdağı ilçesinde öğrenciler, eğitimlerinde geri kalmamaları için kurulan konteyner okullarda gönüllü öğretmenler eşliğinde ders alıyor. İlçede anaokulu, ilkokul ve ortaokulun yanı sıra destek eğitimleri ve üniversiteye hazırlık kursları da veriliyor.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde, konteyner ve çadır kentlerde yaşayan çocukların okullarından geri kalmaması için 11 noktada gönüllü öğretmenler eşliğinde eğitim sürüyor. Anaokulu, ilkokul ve ortaokulun yanı sıra destek kursları ve üniversiteye hazırlık kursları da verilmektedir. Öğrenciler, derslerin ardından bilim, sanat ve eğlence çadırlarında çizgi film izleyerek, oyun oynayarak ve robotik kodlama ile hazırlanmış robotlarla uğraşarak beyin sarsıntısının travmasını atlatmaya çalışıyor.
‘ÇOCUKLARI NORMALLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ’ Milli Eğitim Bakanlığı Psikososyal Alan Koordinatörü Serdar Genç, öğrencilerin psikolojik desteklerle normalleştirilmeye çalışıldığını ifade ederek, “Deprem sonrası herkes travma yaşadı. Bu aşamada Milli Eğitim Bakanlığı devreye girdi. binlerce manevi danışman ile alanında hizmet vermeye başlamıştır.Şu anda Gaziantep genelinde binlerce manevi danışman ilk günden beri hizmet vermektedir.Danışman destek hizmetleri mevcuttur.Çoğunluğu yetişkin ve çocuklardır.Kreşlerimiz,ilkokul ve ortaokullarımız mevcuttur. Çocuklar için okullar.Lise öğrencileri için akademik gelişim kurslarımız var.Ayrıca tüm çadırkentlerimizde psikososyal çadırlarımız var.Gün içinde yüzlerce çocuğumuz aileleriyle birlikte psikososyal çadırlarımıza geliyor.Buradaki asıl amacımız sonrasında çocukları normalleştirmek. deprem.Birincisi çocuklar ne olduğunu anlayamıyor.Biz neler yaşadık?Ödememiz gerekiyor. Bunun için çocuklar. İkincisi, ne zaman normalleşeceğiz? Beslenmemiz gereken çocukların normalleşme sürecine katkımız. Buradaki manevi yardımlarla çocukları normalleştirmeye çalışıyoruz.” Bu sayede çocuklar aslında eski normallerine dönecekler. Aslında okula yeniden başladık. Sosyalleşiyoruz. Arkadaşlarımızla bağ kuruyoruz. normal.Okullar travmatik yaşantılardan sonra hayatın normalleşmesi için büyük değer taşıyor.Bu anlamda okullara takviye sağlamaya çalışıyoruz.Buradan tüm velilere duyurular yapıldı.Okulların açık olduğu ve devamsızlıkların devam ettiği belirtildi. çocukların okullara gitmesi sağlandı.10-15 gündür çadırda kalan çocuklardan yoğun talepler alıyoruz.Öğretmenlerle birebir ders çalışılıyor ve etüt sistemi devam ediyor.Sınıf öğretmenlerimiz de ders veriyor.Ortaokulda Öğretmenlerimiz her branşta müfredata dayalı çalışmalarını sürdürüyor” dedi.
Üniversite sınavlarına hazırlanan depremzede Esra Şaksucu da, “Daha önce okuduğumuz ders zarar gördüğü için bizi buraya aldılar. Arkadaşlarımızla üniversiteye hazırlanıyoruz. Hocalarımın çoğu burada, sınıf arkadaşlarım da burada. burada ama çoğu yok.Başka yerlere gidenler var.Biz okumaya çalışıyoruz.Mesele bu. Tıbbi sekreter olmak için okuyorum” dedi.